Heeft u hulp nodig bij uw badkamer, verwarming of loodgieters werk?

Neem vrijblijvend contact op

Zonnecollectoren

Warmte opwekken uit de grootste natuurlijk bron die bestaat: de zon. Dat is in het kort wat zonnecollectoren doen. Er is een wezenlijk verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren, omdat deze laatsten tapwater verwarmen door gebruik te maken van zonlicht. Zonnepanelen wekken stroom op uit licht en zon.

Het plaatsen van een zonnecollector wordt veelal gedaan in combinatie met een zonneboiler. De zonnecollectoren worden op het dak bevestigd. Doorgaans neemt een zonnecollector tussen twee en zes vierkante meter oppervlakte in beslag. Onze adviseurs rekenen u graag voor wat u kunt besparen.

Hoe werkt een zonnecollector?

Ondanks de vergevorderde technologie is het principe van een zonnecollector niet ingewikkeld, want een zonnecollector bestaat uit metalen buizen waarin zich een vloeistof bevindt. De vloeistof wordt opgewarmd door de zon waarna het via een buizensysteem naar een, met leidingwater gevuld, voorraadvat. Het vloeistof verwarmt het leidingwater dat u vervolgens kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de douche of bad, maar ook in de keuken.

De zonneboiler wordt samen met de zonnecollectoren geleverd. De zonneboiler bevat ook:

  • een voorraadvat waar het water in wordt opgeslagen;
  • een naverwarmer om extra warmte te leveren wanneer er te weinig zonne-energie beschikbaar is.

Wilt u meer weten over waterverwarming uit zonnewarmte? Wij kunnen voorrekenen wat het voor u oplevert. Uiteraard maken wij voor u graag een offerte om straks aan de slag te gaan met uw zonnecollectoren. Wij adviseren en installeren, van A tot Z.

Onze merken