Heeft u hulp nodig bij uw badkamer, verwarming of loodgieters werk?

Neem vrijblijvend contact op

Verwarming

In het Nederlandse klimaat is een verwarming noodzakelijk. De Centrale Verwarming, kortweg CV is in veel huizen te vinden, evenals de combiketel die ook voorziet in warm water. We denken eigenlijk niet eens meer na wanneer we de warmwater kraan open draaien of de thermostaat een graad hoger zetten. Het gaat bijna automatisch. De technologie voor deze systemen is vergevorderd, evenals de thermostaten, die tegenwoordig al ‘slim’ genoemd worden om duurzamer met energie om te gaan. U kunt uw klimaatbeheersing toevoegen aan een Domotica-oplossing.

Vloerverwarming

Door de gelijkmatige verwarming van de ruimte maakt vloerverwarming aantrekkelijk. Dit type warmte werkt in veel gevallen efficiënter dan een normale verwarming met cv-installatie. Het levert meer energierendement op en met de huidige technieken is vloerverwarming duurzamer en dus beter voor het milieu. Wij hebben verschillende vormen van vloerverwarming. Ook hebben wij systemen voor warmte- en koudetechniek door gebruik te maken van bodemopslag: in de zomer wordt koud water door de vloer gepompt, in de winter wordt warm grondwater van grote diepte naar boven gehaald.

Convector of radiator?

Installatiebedrijf Floor levert naast cv-ketels ook boilers en combiketels. Hieraan koppelen wij bijvoorbeeld convectoren, radiotoren of zetten het door naar de warmwater-tappunten in uw huis. Convectoren hebben bijvoorbeeld weinig waterinhoud en een snelle overdracht omdat er gebruik gemaakt wordt van een pomp. De radiator kent wel veel waterinhoud, de warmte wordt trager overgedragen. Cv-ketels zijn vaak voorzien een Gaskeur. Dit is een kwaliteitsmerk in de vorm van een sticker die onder andere vermeldt of het toestel een Hoge rendements-ketel (Hr-ketel) is en wat de comfortwaarde is als het toestel voor verwarming van water is bedoeld. Een Hr-ketel is een apparaat dat die naam mag dragen wanneer meer dan 90% van de energie wordt omgezet in nuttige warmte.

Er zijn enorm veel vormen van verwarming. Installatiebedrijf Floor is specialist op gebied van verwarming en praten u graag bij over de mogelijkheden voor uw huis of bedrijfspand.