Heeft u hulp nodig bij uw badkamer, verwarming of loodgieters werk?

Neem vrijblijvend contact op

Zinkwerken 

Het dak boven uw hoofd zorgt voor comfortabel leven. Een goede afwatering is absolute noodzaak, want bij hevige regenval of na smelten van sneeuw moeten er vele liters afgevoerd worden via dakgoot en regenpijpen. Bovendien zorgt goede afwatering dat uw dak een langere levensduur heeft. Zinkwerk is een specialisme van Installatiebedrijf Floor. Wij worden vaak ingezet door bouwbedrijven om alles rondom buitenafwatering te realiseren, zoals installatie van dakgoten, afdeklijsten en regenwaterafvoeren.

Ja, ik wil werken met Floor Installatiebedrijf

Ambacht

Het is noodzakelijk dat installatie van afwatersystemen goed gebeurt. Het verwerken van zink en koper is nog steeds een ambacht. Montage en verwerking van deze producten vereist ervaring en vakmanschap. De materialen die onze monteurs gebruiken zijn duurzaam en onderhoudsvrij en kunnen in vele vormen worden toegepast.

Ja, ik wil werken met Floor Installatiebedrijf

Zo werkt afwatering

Een regenbui geeft vele liters water. Het hemelwater loopt vanaf het dak via de dakgoot uw regenpijpen in. Voordat het water zich een weg naar beneden baant, komt het langs een bladvanger om verstopping te voorkomen. Meestal zijn de regenpijpen via een netwerk onder en langs u huis op het openbare riool aangesloten. Dat openbaar riool bevindt zich meestal voor in de straat.

Het kan voorkomen dat in sommige wijken of plaatsen afval- en regenwater gescheiden wordt in twee rioolafvoeren. Is er slechts één waterafvoer van zowel afval- als regenwater dan moet de regenwaterbuis een ontlastput bevatten. Een ontlastput zit in of onder aan de regenpijp.

Het lijkt op een schrobputje (zie de illustratie). Als het afval- en regenwater samen door één buis naar het openbare riool stromen, moét de regenpijp een ontlastput hebben. Is er ontlastput aanwezig dan kunnen regen- en afvalwater via het toilet bij u in huis komen. Bijvoorbeeld als uw aansluiting verstopt is, maar dat ook wanneer het openbare riool bij hevige regen niet al het water kan verwerken.

Installatiebedrijf Floor is specialist in zinkwerk en kan uitstekend adviseren welke mogelijkheden bij uw pand passen. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact met mij op