Heeft u hulp nodig bij uw badkamer, verwarming of loodgieters werk?

Neem vrijblijvend contact op

Warmtepompen

Gasloos, duurzaam en milieubewust met energie omgaan. De warmtepomp is een elektrische vervanging van de cv-ketel. Je zou de warmtepomp kunnen zien als een omgekeerd werkende koelkast, omdat de warmtepomp op veel manieren warmte haalt uit buitenlucht en bodem- of grondwater. Deze warmte wordt gebruikt voor verwarming van de ruimte of water.

Omdat de warmtepompen steeds vaker worden ingezet in huizen is het belangrijk om te weten hoe dat nu precies werkt en wat de voordelen zijn. Om met dat laatste te beginnen: de energierekening gaat naar beneden. Dat komt omdat een warmtepomp weinig elektriciteit nodig heeft om het huis te verwarmen. Wanneer u besluit om dit in combinatie met groene stroom of zonnepanelen te doen bent u zeer duurzaam met het milieu bezig.

Een warmtepomp bestaat uit twee delen: een buitenunit waar de lucht doorstroomt en binnen gedeelte met een buizenstelsel. 

De buitenunit bevat een vloeistof met een heel laag kookpunt, en omdat de buitenlucht relatief warm is, ook in de winter, wordt warmte opgewekt door middel van damp. Die damp wordt in het binnen gedeelte opgevangen en met een compressor samengeperst die de temperatuur laat stijgen tot 40 graden. Die hoge temperatuur is nodig voor verwarming in zo’n gesloten systeem.

Vervolgens wordt de warmte overgedragen naar een buffervat van waar uit het door het huis wordt gedistribueerd via wand- of vloerverwarming of speciale radiatoren waarna het proces opnieuw begint met restwarmte.
Er zijn verschillende vormen van warmtewinning door warmtepompen. Installatiebedrijf Floor adviseert u graag over de beste oplossing voor uw situatie. Er zijn een aantal zaken waar aan het pand moet voldoen. Onze experts komen graag bij u langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn, of het pand op de juiste wijze is geïsoleerd en welke aanpassingen u moet doen in en om het huis waar het gaat om warmtebronnen zoals vloerverwarming of aanschaf van speciale radiatoren.

Ik wil meer weten over warmtepompen